Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 37

Thread: Fix15 voittopuhe

 1. #21
  Legioonalainen Gogmagog's Avatar
  Join Date
  Sep 2008
  Posts
  111

  Default

  Krapula kärsitty joten nyt pysty kirjoitteleenkin jotain. Fix14 jouduin lähteen Bill-liitosta jo kesäkuun alussa töiden takia ja syyskuussa hypein sit valio-kannulle pelipaikkaa etsiin. Pari vaihtoehtoa joista Gotcha vaikutti hyvältä. Kahdesta syystä: sinne tarvittiin apua ja tili oli hyvin kehityskelponen. Liiton kannulle kun tulin ensi kerran järkytys oli melkoinen. Paljon
  vihollisia,ihan outoja ja tosi vähän vanhoja pelikavereita. Siinä kun joinein mukaan valio oli hajoamassa ja faktit tulossa.Kun Phoenix sai haettua unepullan selvisi että me otetaan tilille sitten ww-kylä. Alettiin heti laittamaan tiliä ww-ystävällliseksi. Tuossa vaiheessa jo raidaus toimi sen verran hyvin ettei ollut kovin vaikeeta vähän säätää kyliä.

  AK-Hit vaikutti mun mielestä hieman liian heikolta ww-sotaan ihan pakkien takia. Varsinkin kun molemmilla liitoilla nyrkkejä kuitenkin tehtiin ihan kohtuullisia määriä. Onneksi saatiin Kamut ja Punainen mukaan siinä. Joka liitosta otettiin liidukannulle väkeä vähintään 2kpl että tiedonkulku & yhteispeli olisi saumatonta. Sitä myöten itsekukin löysi oman paikkansa ja alkoi ottaan vastuuta. Vielä kun sovittiin että Pave ja Sauron apulaisena alkaa keskittymään sodanjohtoon niin alkoi toimimaan koalitio kokonaisuutena hyvin. Alkuun pakitukset vähän tökki mutta siitä sitten parani loppua kohden.

  Lokakuu oli ehkä mielenkiintoisin kun ihan sodittiin vähän joka rintamalla. Välistä oltiin ihan altavastaajina ja tuntui ettei pakkimäärät millään riitä joka paikkaan. Siinä tulikin aina tasaisesti vastaan mitä pakitetaan ja mitä ei riskillä kyliä periaatteessa tyhjiksi. Marraskuun unepullan menetys oli ikävä takaisku ja siinä kun ww:n siilot tipahti 3k niin ei osannu muutakuin nauraa ja todeta että pitäisiköhän nyt sitten hetkeksi keventää vähän pakkimääriä
  Siinä muutenkin yritin selitellä väelle et nyt vaan jaksamista sillä mitä lähemmäksi joulua päästään sitä paremmin tullaan pärjään. Näin myös kävi. Tämä sitä perinteistä väsytystaistelua jossa yleensä meidän puoli ollut se vahvempi osapuoli. Joulukuu olikin jo sitten selvää voitonvarmistelua kun vastapuoli urakalla seinäsi meille vähän joka paikkaan.Mutta ennen joulua oli vielä oikeasti epävarma olo että kuka tämän lopulta vie. Jaksettiin vaan uskoa omaan tekemiseen + yhteishenki oli hyvä. Tulihan se voitto sieltä ja omalta osin paikkailtua edellisfixin keskeytys.

  Kiitoslistaa sitten perinteisesti loppuun:

  Vilhou,Cipe,Atteple,Playboy,Tuomari,Ripetin,Lepano f,Ilpe,epro,xerp,Timse,Merikarhu,WPKukkis,
  Icytower,WoF,Härmä,vikke90,suursmurffi,Wnski,lutu& syys,Kopo,Maikkeli,Kimppi,Deto,Straba,
  Penatopi,Sute,Ant,Winsku,HJP,steelman,wese&körtsi, julce,JOA,Grizz,
  Muukalainen,Kalee,Jakee,Fatbastard,kofe,Pave,rm,Ja new,arskaa,jkao,tmie,
  Minnie,REDRAM,vaimo,kadonnut,moe,WUT,Wooggi,juhaa. ..kaikki joiden kanssa tuli pelattua samalla puolella & juteltua irkissä. Mulla tosiaan krapulanrippeet joten en todellakaan muista nyt kiittää kaikkia.

  - Kaikki AK-Punainen-HIT-Kamut. Lisäksi ulkopuoliset ww-pullaajat + pakittajat.
  - Pörri-kannun liiduryhmä,Toverit ja AK-kannun väki.
  - Vihollisille kans kiitokset.
  - Sm-Liiga ja Juvan ABC joita sitattiin

  Isoin Kiitos Kipsu & Sauron teidän kanssa oli tosi hieno pelata

  Gogmagog

  p.s. mun kautta ei enään värväystä ensi rundille eli yhteys Paveen.
  Last edited by Gogmagog; 01-02-2014 at 10:34 AM.
  Fix1-3 Gogmagog 4:Ambiorix 5:Vercingetorix 6:Annihilator 7:Lillian Axe 8:Zillion 9:Tuomari 10:Brazen Abbot
  11:Tuomari 12:Rautakansleri 13:Yhet Aamuset!! 14:SalamaSanteri 15:Gotcha 16:Chuck Norris 17:Armageddon

 2. #22

  Default

  Smirre perhana kun piti ajaa tuo mun lananpoikanen capiin. ei hirveesti joulurauhan päättymisen aikoina kiinnostanut katella kyliä mitä tapahtuu...kun piti katella SOAn 5kausi. no jäljelle jäi muistaakseni noin 10k miekkoja ja 7k salamaa sekä 7k rameja mut jostain syystä kiinnostus ajoon lopahti. kohde oli alustavasti Goggiksen kanssa sovittukin. mut peli on peliä ja vahinkoja sattuu. mut onnea voittajille..

  Dele oli tili ja sillä simmssaili yksinään Härmä

 3. #23
  Kirvessoturi
  Join Date
  Feb 2013
  Posts
  444

  Default

  Quote Originally Posted by suopöllö View Post
  Smirre perhana kun piti ajaa tuo mun lananpoikanen capiin. ei hirveesti joulurauhan päättymisen aikoina kiinnostanut katella kyliä mitä tapahtuu...kun piti katella SOAn 5kausi. no jäljelle jäi muistaakseni noin 10k miekkoja ja 7k salamaa sekä 7k rameja mut jostain syystä kiinnostus ajoon lopahti. kohde oli alustavasti Goggiksen kanssa sovittukin. mut peli on peliä ja vahinkoja sattuu. mut onnea voittajille..

  Dele oli tili ja sillä simmssaili yksinään Härmä
  ei smirre liikutellu joukkoja kuin kerran yöllä piti saada pakit liikkeelle =D Piti sen steelmanin joskus nukkua ...
  ja steelihän sen löysi... jos ei pidä varaansa niin kyllä se tommoset houkutukset ajaa ne on vastustamattomia vaikka eipä silti saman olisin minäkin tehny jos ei parempaa tietoa ollu "rauhotuksesta" steeli vaan yleensäottaen on nopeampi ja isompi =DDD

 4. #24

  Default

  Voitettiin taas. Ollaa parhaita. Ette mahda meille mitää!

  ps. ePro <3
  fix3 Maveee||fix4 Maveee - MOFU||fix5 MasterMinds - MOFU||fix10 Savages - Spirits||fix11 Coll Smack - 420||fix12 Sivustakatsoja - Brim||fix22 Radioactive - Royals/Kings||Mastermind @Qnet

 5. #25
  Asukas Azzuras's Avatar
  Join Date
  Dec 2010
  Location
  Finland
  Posts
  1

  Default

  Dare kiittää ja kuittaa!! Kipsun ja sauronin kanssa muutaman fixin pelanneena ei voi muuta tehdä kun ihmetellä tuota intohimoa! Gogmagogille myös hatun nostot! Mukavaa oli jälleen pelata tutussa ympäristössä, vaikka minua ei mircissä näkynytkään niin olin hengessä mukana. Aina mukana kun kutsu käy

 6. #26
  Nuijamies
  Join Date
  Nov 2012
  Location
  Finland
  Posts
  207

  Default Lucky One

  Olipahan taas kiekka.

  Ensinnäkin onnittelut AK:lle voitosta. Pelasitte korttinne paremmin ja ansaitsitte voiton. Onnea!

  Ja sitten jos jotain kirjoittelisi tästä meidän tilistä:
  Servulle lähdettiin 4 hengen porukalla tilille pelailemaan. Kaksi pelaajista kuitenkin päätti hävitä tililtä mitään ilmoittelematta parin viikon epäaktiivisen pelaamisen jälkeen, jonka jälkeen jäimme pyörittämään tiliä kahdestaan.
  Ennen servun alkua oltiin sovittu pelaavamme Wilin ja Ouvenin kanssa samoissa porukoissa ja servun alussa päädyimmekin Valio -liittoon, jossa viihdyimme fakteihin asti. Fakteista suunnittelimme alunperin tilille hankittavan tilirunsiksen ja pienet monot, mutta päädyimmekin sweeppaamaan unemonot Playboy10:lle ja itsellemme ajelimme tiliwaren ja pikku narrin. Tiliwarea olisimme kyllä teoriassa tarvinneet jo parisen viikkoa ennen fakteja, kun pellot olivat capissa lvl 16 ja niiden nosto seisahtui isojen warejen puuttumisen vuoksi.
  Unemonojen sweeppauksesta meille Jeanina lupasi tilipullan, jonka olimme alunperin halunneetkin tilille. Tämä lupaus ei kuitenkaan koskaan toteutunut, vaikka välissä olimme jo hakemassa faktia itsellemme ja asiasta väännettiin kättä monta iltaa. Loppujen lopuksi asiasta jäikin melko paha maku suuhun, kun meiltä oli onnistuttu "huijaamaan" unemonojen sweeppaus, eikä oma tili hyötynyt siitä millään tavalla...

  Kun porukka alkoi rakoilemaan ja osa siirtyi Purku Oy:n riveihin, aloimme mekin miettiä mitä tekisimme servun suhteen. Valion liiduporukka ei jostain syystä vakuuttanut meitä mm. poissaoloillaan, joten lähdimme Valion riveistä ja jäimme hetkeksi pelailemaan omiksemme. Siinä vaiheessa meillä oli neljä vaihtoehtoa mitä tehdä servun suhteen: pelata omiksemme, hakeutua takaisin valion porukoihin (tai pikemminkin LPH -liittoon miksi se sakki taisi alkuun muuttua), kysellä mitä Wili ja Ouveni olivat suunnitelleet hakeutuessaan Purku Oy:n riveihin ja pyrkiä siihen suuntaan, tai sitten hakeutua johonkin pikkuporukkaan rauhassa pelailemaan.

  Sinällään hetken aikaa yksinään oleminen ja pelaaminen houkutteli ja vähällä olikin, että olisimme jääneet omiksemme. Kun kuitenkin Jeanina ei antamaansa lupausta saanut pidettyä, totesimme että ainakaan takaisin siihen suuntaan emme ole menossa. Omiksemme olisimme muuten voineetkin pelailla, mutta pakkitilanteemme oli sen verran huono, ettemme olisi kovin pitkälle kestäneet. Etenkin kun meille servulle mukaan lähteneet pakkipelaajamme lopettivat servun aktiivisen pelaamisen melko aikaisin ja niiden tilien vahtiminen jäi sitten pääosin meidän vastuulle.
  Siinä sitten jonkin aikaa puntaroimme eri vaihtoehtoja mihin suuntaan lähdettäisiin. Olisimme halunneet johonkin pieneen porukkaan pelaamaan ja muutaman illan verran kävimmekin kahdestaan keskustelua kumpaan porukkaan hakeutuisimme HIT -liittoon vai Purku Oy:n porukoihin. Näistä kahdesta päätimme lähestyä Purku Oy:tä, koska sieltä muutenkin löytyi jo useampia tuttuja pelaajia.
  Pörri ja Teräväinen olivat alkuun hieman sitä ajatusta vastaan, että meidän tili Purku Oy:n porukoihin pääsisi. Mutta kun tilimme toinen osapuoli sai sovittua välinsä heidän kanssaan, ja ilmeisesti Ouveni ja muut tutut puhuivat puolestamme liitossa, saimme kutsun mukaan porukkaan. Pakkipelaajamme Boss ja Valtteri seurasivat luonnollisesti perässä hetken kuluttua.

  Tiliware siirtyi meiltä Alylle kun sovimme, että hakisimme tilisotiksen Summa Mutikassa tililtä itsellemme myöhemmin ja ware piti saada pois alta. Ennen sotista saimme capiimme kuitenkin pikkumonot Pohjolan Urhoilta vauhdittamaan joukkojen raideilla juoksemista.
  Tilin suunnitelmiin kuului tehdä useampi lapanen ja capissa jonotella joukkoja ww -ajoa varten. Tämän takia kieltäydyimmekin useasti ajamasta capin lapasella mihinkään, vaikka muutamia kertoja jouduimme jotain ajamaankin puoli pakosti. mm. sweeppaamaan Gus:in runsis (mikä kuitenkin jäi sille tielleen liittolaisen mokattua oman lähetyksensä)
  http://travian-reports.net/fi/report/22797247c4c (20.9.)

  Vihuilla oli oma opsunsa yhtäaikaa käynnissä ja he koittivatkin ajella capimme ilmeisesti nolliin ja napata hetki sitten saamamme pikkumonot sieltä itselleen. Huonostihan siinä sitten kuitenkin loppujen lopuksi kävi, kun eihän me nyt niitä monoja haluttu luovuttaa tai capia antaa hajottaa ihan kokonaan siinä vaiheessa servua. Etenkin kun vihujen tekemän inhimillisen virheen vuoksi näimme, että meidän capiin mahdollisesti kovat olisivat tulossa.
  http://travian-reports.net/fi/report...81,24104412de0 (20.9.)

  Capille aiheutuneet vahingot oli nopeasti korjattu ja myös tilisotis haettiin tilille, jotta omat lapaset saataisiin nopeampaa kasvamaan. Jokuseen boostiopsuun osallistuimme ja myös Rutger Hauerin capin kävimme nollaamassa.
  http://travian-reports.net/fi/report/24090319f36 (4.10.)

  Sen jälkeen vihut koittivatkin jälleen tehdä kiusaa ja vallata yhden offikylistä pikkunarreineen. Sekin jäi kuitenkin vähästä kiinni.
  http://travian-reports.net/fi/report...56,241048062dd (12.10.)

  Pari päivää tuosta pääsimmekin ulkoiluttamaan kyseisen kylän lapasta panimon voimin Insanityn capiin nollaus tarkoituksessa. Samalla liittolainen haki meidän jälkeen tilihaukan itselleen.
  http://travian-reports.net/fi/report/2307039d3a8 (14.10)

  Hetken tuon jälkeen saimme rauhassa simssata ja kasvatella lapasia. Kunnes olimme ilmeisesti jälleen jonkinasteisena piikkinä vihujen lihassa ja päättivät hidastaa peliämme lukottamalla jokusen tyhjän boostin. (24.10.) Muutama päivä menikin sitten boosteja korjaillessa ja raidatessa, kunnes innostuimme hieman ulkoiluttamaan taas joukkoja itseksemme offipisteiden toivossa. Tavoitteena taisi olla offi top 10 ja romppa lupaili että servun lopussa tili on vähintään top 3 offi. <3
  http://travian-reports.net/fi/report/240914eb3dc (28.10.)
  http://travian-reports.net/fi/report/240915b609f (8.11.)
  http://travian-reports.net/fi/report/240916d28b1 (9.11)
  http://travian-reports.net/fi/report/24090763f51 (9.11.)
  http://travian-reports.net/fi/report/240919f22ec (17.11.)

  Sitten vihuilta tuli jälleen opsua ja yllätys yllätys, että meidänkin kylät taas vilkkuivat. Illan mittaan liidut alkoivat olla varmoja, että meidän 04 kylä lähtee ja itsekkin oltiin kyllä vähän sitä mieltä, joten yksissä tuumin tilin kesken päätettiin seinätä 04 lapanen, ettei ihan käyttämättä jää. ("Jos siitä ees jotai offipisteitä sais.")
  http://travian-reports.net/fi/report/2409203e3b0 (18.11.)
  Väärinhän me kuitenkin sitten veikattiin ja lopputulos oli, että capiinhan ne kovat tulivat. Mutta koska capi + capilapanen nyt olivat meille tärkeämpiä, kuin boostilapanen, niin tokihan siellä vakipakkien lisäksi odotti hieman isompikin pakkimäärä.
  http://travian-reports.net/fi/report...59,241055c12b4 (18.11.)
  Myöhemmin samana päivänä ajoimme myös capilapasemme Gotcha:n ww:seen, joka putosi sillä jokusen tason.
  http://travian-reports.net/fi/report/240929ab2e5 (18.11.)

  Nyt kun kaksi lapasta oli poissa tililtä, alkoivatkin pullahuolet hieman helpottaa. Sinällään ihan hyvällä hetkellä, kun toinen meistä olikin sitten kokoajan melkein sairaana, joulusiivusta tekemässä tai pakkaamassa reissua varten.
  Seuraavat päivät kuluivatkin taas pääasiassa irc -kannuilla idlatessa, kyliä simssaillessa ja jonoja kolmessa kylässä pitäessä. Kunnes taas tuli opsu, missä tarkoituksena oli vallata Phoenixiltä kylä ja viedä sotis, mutta sotis siirtyi eestä ja lapanen jäi seinille:
  http://travian-reports.net/fi/report...79,241057117a4 (28.11.)

  Sen jälkeen sitten ajeltiinkin 04 kylässä kasvanut käyttis muiden mukana Murdocin capiin koittaen nollata ww-lapaskylää. Se jäi kuitenkin vain yritykseksi joukkojen jäädessä seinille.
  http://travian-reports.net/fi/report/240945f9e6f (29.11.)

  Noh, olipahan tilillä taas vähemmän ruokittavaa, kun toinen tilin pelaajista lähti etelän lämpöön viikoksi ja jätti tilin yksin duali paran vastuulle. (Vahditkin löysivät siksi viikoksi sopivasti itselleen muuta tekemistä, kuin meidän tilin vahtimisen...) Sen viikon aikana ei mitään ihmeellistä tilillä kuitenkaan sattunut ja lapaset jatkoivat tasaista kasvamistaan.
  Ilmeisesti meidän 04 kylän käyttis oli taas kasvanut tarpeeksi, kun tuli käsky ajella se tällä kertaa Gotcha:n ww:seen Nutrilett:in eteen.
  http://travian-reports.net/fi/report/240932aba70 (11.12.)

  Helinä Keijun keitaasta bongasimme jonkin kokoisen lapasen ja pakkohan se oli sieltä pois käydä ajamassa.
  http://travian-reports.net/fi/report/24093346ae5 (14.12.)

  Servun kääntyessä hiljalleen loppuakohden joku huuteli kannulla, että tarvetta olisi vielä yhdelle rammerille, kun mistään semmoista ei meinannut lyötyä. Tulevat offipisteet silmissä kiiluen hyväksyimme haasteen vastaan: 9pv aikaa koota ajokuntoinen rammeri. Siinä sitten haimme pikkusotiksen tilille (18.12) ja pyöritimme sillä 04 kylässä jonoja 24/7. Jotain pientä sinne oli onneksi kerennyt jo kertyä "pohjalle" edellisen ajon jälkeen ja kohtapa sitten reilun viikon kuluttua pääsimmekin jälleen seinäämään lapasemmen Gotcha:n ww:seen.
  http://travian-reports.net/fi/report/2409357aacf (27.12)

  Loppu servu kuluikin sitten offipisteitä keräillessä ja servun päättymistä odotellessa. Kyliäkin lähti jokunen vihulle, pari meni lukkoon ja capistakin saivat vihut käydä pellot ajelemassa, kun ei meinannut pahemmin kumpaakaan enää kiinnostaa öisin valvominen tai tilin aktiivinen vahtiminen. Tavoitteemme oli pitää top 3 offisija vähintään, mutta mieluummin top 2 paikka. Top 1 offi sijoitus tuntui vielä hieman kaukaiselta tavoitteelta peli uupumuksen alkaessa painaa melkolailla meitä kumpaakin. Kummasti sitä kuitenkin tuli pidettyä jonoja yllä offikylissä ihan uudenvuodenrauhan alkuun asti ja rauhan lähestyessä aloimmekin miettiä "jos sittenkin top 1 offi". Tuumasta toimeen ja pari vuorokautta kului offipisteitä metsästäessä ja Turanin kanssa viimemetreillä väännettiinkin kättä top 1 sijasta.

  Lopputulos tiivistettynä:
  Sims sija: 28. (Väkiluku: 31726 Kyliä: 39 )
  Offi sija: 1. (Pisteet: 2593798 )
  Deffi sija: 4. (Pisteet: 1846047 )
  Sankari: 1. (Taso: 327 Kokemus: 2694432 )


  Kiitokset:

  Valtteri - Kiitos mukavista juttutuokioista ja pakeista
  Tomppa - Toivottavasti lähdet ens kiekallekkin mukaan. Hyvälle pakkipelaajalle on aina tarvetta.
  Hippi69 - Kiitos niistä pakeista mitä meille teit
  Kimmo - Kiitos kun lähdit pakkia pelaamaan. Ens kiekkaa odotellessa.
  Ouveni - Kiitos kun sittasit öisin ja jaksoit liidata loppuun asti vaikka siullakin aika oli tiukalla
  Tepe ja Wooggi - Kiitos kun sittasitte aina tarvittaessa
  H3rn3 ja TrollChieftain - Kiitos kun alkuservusta jaksoitte tiliä katella, ja raksata ww:tä loppuun asti vaikka pullaus oli mitä oli.
  romppa - Eka duali joka on jaksanut pelata samalla tilillä koko kiekan miun kans! Kiitos paljon ihan kaikesta. Paras duali mitä voi olla ja jonka kans peli sujuu kuin vettä vaan, kun ajatuksetkin kulkevat pääosin samoja ratoja. <3
  Zircon - Kiitos ihan kaikesta, että jaksoit miua ja miun valituksia koko servun. En olisi uskonut, että näin hyvää ystävää voi täältä löytää <3 toivottavasti pelaat miun kanssa tulevatkin servut <3

  Kiitos vihuille että teitte servusta mielenkiintoisen pelata. Kiitos myös liittolaisille pakeista ja peliseurasta. Ja kiitos kaikille muillekin servulla pelanneille, ketkä unohtuivat tässä nyt mainita.


  Lucky One
  - Zircon & romppa -
  Last edited by romppa; 01-02-2014 at 09:51 PM.

 7. #27
  Asukas kipsu40's Avatar
  Join Date
  May 2008
  Location
  Kouvola
  Posts
  27

  Default

  Tuossa vielä "pätkä" loppuhuipennuksesta, Sauronin kiitokset
  https://www.youtube.com/watch?v=G4H8I3c0m2s
  Kaikki mukava on sallittua ja sallittuahan on kaikki. Vai mitä? "Kipsu-Queen-Quatzalcoatl-Hattivatit-Armageddon-Ghost-Apocalypse-Gotcha-Strix-Fix15(Gotcha)-Fix16(Lunatics/Tarantella)"

 8. #28

  Default

  Elikkäs aloitettiin rundi heti ekana päivänä ja katsottiin miten lähtee peli rullaamaan. Siinä sitten hypättiin AK:n porukkaan faktien aikaan, opsuiltiin, tehtiin WW-lanaa ja välissä tuli vähän simssailtuakin. Lanaa ei keretty ajaa maailmanihmeeseen, mutta ajettiin ennen rauhaa edes johonkin.
  http://travian-reports.net/fi/report/241104ab434

  Kiitokset tästä rundista koko AK:n koalitiolle, ja erityiskiitos pelaajille: Gogmagog, Sauron, Kipsu, Pav3, Ripetin ja Penatopi. Vihuille myös kiitokset.

  Sims: 10, asukkaita 41790, kyliä 43
  Off: 29, pisteitä 499399
  Def: 20, pisteitä 295168
  Sankari: 59, taso 179

  -Timse & ilpe
  Last edited by Juvan ABC; 01-04-2014 at 07:35 PM.

 9. #29

  Default Emperor

  Tarinoidaan sitten meidänkin puolesta.

  Eli tilinä oli Emperor ja pelikavereina edellisen servun Justin Bieberin tapaan H3rn3 ja TrollChieftain, jotka hoitivat tälläkin kertaa pääosin kaiken pelaamisen, minulta kun ei siihen aikaa oikein riitä. Hoitelin pääosin arkiaamut.

  Tavoitteita ei kai kovin paljon ollut etukäteen nimetty, ainakaan siihen ei kuulunut oman WW:n hoitaminen tai vastustajan WW:n ajaminen. Yleistavoitteina oli useamman tumpun tunkkaus ja niiden käyttö niin paljon kuin ehtii. Caesariksia piti tehdä niin paljon että heikompia pyörryttää.

  Peli lähti sitten melko mukavasti liikkeelle, mitä nyt turhaan juoksutettiin ekoja tonttuja ympäri karttaa aina huomataksemme, että taas joku ehti sinne 150% cropperiin ennen meitä, ja lopulta käteen jäikin pelkkä 125%. Tässä vaiheessa alettiin vähän suunnitella, että capiin pistetään pikkurunsis, ruokitaan siellä omat ja naapurien (Kenraali, turbounekrou, Lucky One) offit, haetaan tili/unesaappaat ja mennään niillä.

  Kun faktit sitten tulivat, saatiin pikkurunsis mutta saappaita ei ollut lähellä. Haettiin sitten uneilveilijä: http://travian-reports.net/fi/report/241108c6e33, josta saimme mojovat naurut niin omilta liittolaisilta kuin muiltakin. Kovin on aliarvostettu vehje, mikä osoittautui servun aikana. Uneilveilijä voi vaikuttaa liian satunnaiselta, mutta riittävän sopeutuvaisella pelityylillä siitä voi ottaa paljonkin irti.

  Tässä vaiheessa tapahtui serverillä sitten suuri mullistus, kulminaatiopiste jolla oli suuremmat vaikutukset, kuin olisi osannut aavistaa. Lähtö Valiosta muutaman muun tilin kanssa Purku OY:n leiriin. Syitä liittojen uudelleenjärjestelyyn on kerrottu jos jonkinlaisia, siirtyjien sekä ulkopuolisten kertomina. Tosiassa syy on niinkin yksinkertainen, että Valiossa ei näyttänyt tapahtuvan kerrassaan mitään, koko Valioaikana ei varmaan yhtään yhteydenottoa tai opsua.

  Monet ovat myös kyselleet, että kannattiko liiton vaihto? Vastaus riippuu siitä, mitä liiton vaihdoksella haettiin. Meidän tarkoitus ei ollut nysvätä ww-lapasta hiljaa jossain peräkorvessa kuukausitolkulla, vaan pelata aktiivisesti koko servun ajan.  Valiosta lähtö aiheutti pientä sähinää tilin kylien ympärillä, jossa meillä tähän asti oli ollut rauhaisat halipussailut ilman häivähdystäkään vihollisesta. Nyt liittojen uudelleenjärjestelyn seurauksena capin nurkilla kummitteli mm. turbounekrou, jota vastaan ei meillä ollut suunnitelmia käydä, koska tässä vaiheessa toivoimme halipussailun vielä jatkuvan.

  Ei jatkunut, ja turbounekrou "heitti ensimmäisen kiven" yrittämällä vallata Kenraalin offikylän. H3rn3 sitterinä jo katseli että voi voi, nyt se lähtee, mutta löysi kuin löysikin jostain kylän nurkalta pari sataa pretoa ja heitti ne väliin ennen vikoja pällejä, jossa ei onnen kaupalla ollut saattoja. Kylä säilyi Kenraalilla ja vastaavanlaisten yritysten estämiseksi käytiin saattelemassa turbounekroun offit: http://travian-reports.net/fi/report/24111088f30 Offien ajon jälkeen haettiin Kenraalin kanssa ylimääräiset kylät omiin nimiin.

  Tässä vaiheessa huomattiin, että on pakko rakennella itsekin kunnolla pakkeja, eikä resot enää riittänytkään kaikkiin lapasiin, joten yksi jätettiin rakentamatta. Muutoin simssailtiin lisää kyliä ja ajeltiin monasti vähän minne sattuu. Suurin osa ajoista meni läpi, joskus jäi jotain alle.

  Zinemalle ajeltaessa jäätiin seinään. Päätimme ajella ilman sankaria, sillä Rehtorin oli määrä osua ennen meitä offivoimaisemmalla lapasella. Meille siis piti maksimissaan jäädä 10-20k pakkia siivottavaksi, toisin kävi:


  http://travian-reports.net/fi/report/2411138ff65

  Sitten oltiin välillä opsun kohteena, tosin liiton voimin pakitettiin hämyjä. Meillä oli vain kasa omia pakkeja, joilla splittimestari H3rn3 pyyhki melkoisen kasan koneita pois. Ilveilijä antoi tähän sopivasti hämmentäjän ja kylistä lähti melko satunnaisesti mitä sattuu. Ei kuitenkaan jääty viljalukkoon tms. Playboyn offit yritettiin saatella, mutta harmillisesti jäivät sille tielleen

  http://travian-reports.net/fi/report...b8,2411193b56f

  Playboy vielä käänsi veistä haavassa kertoen, että jos olisi 15min myöhemmin pystynyt lähettään tuon saaton niin olisi jäänyt huomaamatta.

  WW

  Tässä vaiheessa oli Purku OY:llä edessään pulma. Joko lähteä ww-skabaan omalla tuutilla tai tukea jonkun. Päätimme tässä vaiheessa käyttää "kansanäänestystä" ja kysyä liitolta mielipidettä. Mielipiteen jälkeen oli edessä päätös: Kuunnella rivareita vai tehdä mitä me johdossa halusimme - jättää AK-Hit-kamut yksin simssaamaan.

  Päätös tehtiin ja kylä otettiin. Tilipullaa ei meillä ollut, joten valinta piti tehdä unearkin ja tilipullan välillä, ja kuten tunnettua, päädyttiin ensin unearkkiin. Unearkki ei kuitenkaan toiminut aivan kuten odotimme, simulaattorien perusteella sen olisi pitänyt tuoda enemmän suojaa (simun perusteella tappiot ovat huomattavasti pienempiä kuin todellisissa hyökkäyksissä, vaikka puolustajilla ei olisi lainkaan aseita, mikä ei todellakaan pitänyt tosimaailmassa paikkaansa). Tässä on vaikea sanoa toimiiko unearkki vai ei, koska travianin kehittäjät eivät ole julkaisseet tarkkoja speksejä taistelujen laskentarutiineista, eikä simulaattorien tulokset ole sen vuoksi täysin luotettavia.

  Nataarikylä käytiin sitten valtaan hieman extemporee ja kehnosta paikasta, mutta ajateltiin offeja, koska joku oli jo ajellut natuja pois alta:

  http://travian-reports.net/fi/report/2411216b2d5


  Rakennusohjeet haettiin myös http://travian-reports.net/fi/report/241123dce0f

  Ja käytiin Playboylla kylässä: http://travian-reports.net/fi/report/24112478857

  Nyt kun meillä oli tuutti, saatiin kaiken maailman randomhyökkäyksiä ympäri tiliä, mikä lienee pointti tässäkin ollut: http://travian-reports.net/fi/report/24112553347

  BS koitti hakee unearkkia. http://travian-reports.net/fi/report/2411266d4e6

  Unearkin kehnouden takia päätettiin hakea unepulla: http://travian-reports.net/fi/report/241127241ce


  Unepulla siirrettiin capiin jossa siivottiin muutamia tiedustelijoita vihuilta: http://travian-reports.net/fi/report...63,2411443db7f

  Lisäksi Helinä Keiju ajeli komeasti koneita seinille: http://travian-reports.net/fi/report...d4,24113539299

  Tuohon voisin lisätä, että omia koneita ja scoutit jäi alle kun ei oikeesti kuviteltu että sieltä kovia tulisi.

  Sitten seinäiltiin lisää:
  http://travian-reports.net/fi/report/24113687332

  Kunnes tuli oman ww-ajon aika. Tarkoitus ei ollut ajaa vielä, mutta keneltäkään ei vaan löytynyt tarpeeksi koneita. Vihut yrittivät nyrkkikylän valtausta, onneksi riittävän pienellä porukalla: http://travian-reports.net/fi/report...63,241141f4977

  Ja se ww-osuma: http://travian-reports.net/fi/report/2411423d300

  Edelleenkään ei ollut oikein kenelläkään koneita, joten jouduttiin ennen joulua ajamaan vielä keskeneräinen toinen nykä: http://travian-reports.net/fi/report/2411451b98f

  Sitten lähti unepulla käveleen: http://travian-reports.net/fi/report...05,2411482a236

  Tuohon taustoina se, että meidän tilillä oli omat pelaajat nukkumassa ja kukaan sittereistäkään ei joko viitsinyt käydä tilillä tai ainakana mitenkään reagoida tuleviin hyökkäyksiin. Ihan hirveesti ei torjunta olisi vaatinut, omia pretoja oli n. tunnin päässä n. 20k ja herokin kyykkyp*skaili viereisessä kylässä.

  Seinättiin loputkin offit: http://travian-reports.net/fi/report/241149af853

  ja turani kävi vielä viimeisen nykänalun pyyhkimässä, taaskaan kukaan ei viitsinyt väistää: http://travian-reports.net/fi/report/24115006bb0

  Kuten tämän tarinan loppupuolesta ja kaikesta muustakin keskustelusta foorumeilla voi päätellä, lievää gonahtamista oli ilmassa. Meidän tilin osalta peli lähti alamäkeen kun koko tili lepäsi käytännössä kokonaan H3rn33n hartioilla ja kyllästyminen koitti.

  Ruoditaanpa sitten liiton toimintaa ja muuta, jota AK poppoineen on kovasti jo ehtinyt arvostelemaan. Yleensä jossittelu on häviäjien hommaa, mutta tällä kertaa AK & kumpp. ovat varsin kiitettävästi hoitaneet jossittelut ja jälkiviisastelut puolestamme. Minä en kuulunut millään tavalla johtoporukkaan, en edes irkannut liiton kanavalla, joten tämä arvio tulee täysin rivipelaajan näkökulmasta sillä mausteella, että minullakin oli näkyvyys liiton joukkoihin yms. Koska en tiedä paveista tai muista vihollisen porukoista mitään, en heitä jatkossa nimeä, päättelette sitten itse keitä tarkoitan.

  Arkkitehdin kokeileminen oli aika hyödytöntä, ei siitä tosiaan ollut niin paljon hyötyä kuin arveltiin. Tähän ehkä vaikuttanee se, että ollaan varmaan vähän jämähtäneitä wanhan koulukunnan porukoita, jotka vielä pelaa traviania kuin olisi vuosi 2007, jolloin rammereita ei erityisemmin osattu rakentaa. Tuolloin arkkitehdista olisi voinutkin olla enemmän hyötyä. Toisaalta juurikin siitä syystä, että nykyään niitä rammereita osataan vääntää, ei oikeasti ole ihan hirveän paljon merkitystä, millä heimolla se ww on, ainakaan sillä onko se roomalaisilla vai galleilla. Roomalaismuurilla sentään saa natuja vastaan hyötyä, jos muuri nyt sattuu olemaan pystyssä. Teuskamuuri nyt on paras oli mitä oli.

  Unepullan haku oli kyllä parhaita ratkaisuita mitä tehtiin. Kahden rammerin ajo oli kyllä turhaa, ja jostain syystä vastustaja ei kykene näkemään unepullan hausta yhtään mitään muuta. Monta offia meni unepullan hakemisessa, mutta totuus on, että meillä ei todellakaan ollut mitään mahdollisuutta ruokkia tornia ilman sitä, senkin kanssa oli välillä järkyttäviä usean miljoonan cropin kannareita jopa päivällä. Vastustaja on kovasti arvostellut käyttisten seinäämistä kerralla, ilman yritystäkään ymmärtää, että ehkä liiton sisäisessä motivaatiossa ei ole kaikki kohdallaan.

  No, miksei liiton motivaatiossa sitten ollut kaikki kohdallaan? Välillä jotkut täällä sälyttävät kaiken vastuun liiton johdolle, ja niinhän se on, johdolla on vastuu johtamisesta. Toisaalta travianissa kenelläkään ei ole mitään velvollisuuksia hoitaa mitään, kuka tahansa voi deletä tilin ja lopettaa, jolloin johdon on melko vaikeaa tehdä asialle mitään. Tämä korostaa ihan oikean maailman johtotaitoja, vai kuvitteleeko joku, että paskaksi pullaajaksi haukkuminen motivoi kuluttamaan aikaa huolellisen ww:n pullauksen järjestämiseksi päivästä toiseen? Itse yritin keventää tunnelmaa mukahauskoilla pullatteluviesteillä, vaikka ei niistäkään kovin paljoa irronnut, n. 3-4 tunnin kuluttua allyn lähettämisestä KOLME (3) tiliä oli sen lukenut. Ehkä tämä antaa vastustajille käsitystä siitä, että purku oy oli todellankin se altavastaaja, vaikka kovasti päinvastaista ollaan väitetty.

  Vaikka sotisten ym. määrissä purku olisikin ollut paperilla parempi, ei purulla ollut käytännössä mahdollisuutta niitä hyödyntää. Sotiksia kierrätettiin, mutta sitten niiden valvonta unohdettiin tilin omistajan puolesta ja vastustaja sai niitä haella käytännössä ilman tappioita.

  Liiton johto syyllistyi mielestäni pessimistiseen epäonnistumisen lietsomiseen ja kannustuksen puuttumiseen. Vastustaja loi enemmän kannustusta mainostamalla, kuinka sairaan paljon purulla on offeja ja kaikkea, mm hunajaa, leipää ja voita. Huonoja ratkaisuja oli myös, mutta enemmän kuitenkin niitä oikeita ja onnistuneita, erityisesti alkupuolella servua. Oikeastaan koko alamäki lähti siitä, kun unearkki-kokeilu ei onnistunut. Sen jälkeen olisi vain pitänyt todeta että näin se näköjään on ja näillä mennään, eikä harmitella turhaan pelimekanisia ominaisuuksia.

  Purun epäonnistumiseen ja AK:n onnistumiseen vaikutti ehkä eniten kuitenkin liittodynamiikka, joka oli ilmeisesti AK-Punainen-HIT-Kamut akselilla varsin hyvä. Purun puolella liittolaisten tuki ei ehkä ollut aivan sitä, mitä olisi voinut odottaa. Spedejen ww:n tuki oli heikkoa resurssien ja pullan osalta, Sera Ry kykeni mielestäni suurinpirtein siihen mitä voi odottaa.

  Spedet pullasivat tornia 13% edestä ja Sera 5.1%. Purku oy 78.2%. Hauskana lisänä ww:n pullaus oli täysin neljän tilin harteilla, eli katapka, SusyQ, vatanen ja El Tornado pullasivat kaikesta ww:n pullasta reippaasti yli puolet. HemmoPaskiainen Spedeistä saa kunniamaininnan varsin aktiivisella ww:n tukemisella, Ro_Su olkoon spedejen 1. perintöprinsessa. niksulaan oli aktiivisin tukija Seran puolelta.

  Spedet pakittivat ww:tä muutaman pelaajan voimin kohtalaisen hyvin, joskin liittouman koko olisi voinut tarkoittaa 1.5-2x pakkimäärää, jos purun toimittamiin pakkeihin on vertaamista. Spedejen offit olivat myös vähäisemmät kuin olisin kuvitellut. Purku Oy-Spedet -liittoumasta ei siis saatu otettua irti mitä siitä olisi voinut saada. Koska en asiasta mitään tiedä, menee tämä arvailuksi, mutta tiiviimmällä yhteistyöllä ja yhdessä sopimalla tuo olisi ehkä onnistunut paremmin. Ehkä tuohon vaikuttaa se, että kahden suurinpirtein samankokoisen liittouman yhdistyminen myöhäisessä vaiheessa ei riittänyt luomaan yhteistä identiteettiä, varsinkaan kun sitä ei aktiivisesti vahvistettu. En siis moiti Spedejä siitä, että olisivat huonoja liittolaisia, vaan totean, että yhteistyö ei toiminut kuten se olisi voinut toimia.

  Sitten sellainen pelitapahuomio, että Purku Oy lähti täysin valmistautumattomana ww-kisaan. WW:tä ei oltu suunniteltu otettavaksi, ja se otettiin liian myöhään. Lisäksi purku Oyn tavoitteena oli toimia aktiivisena hyökkääjänä koko servun ajan, joten kunnollisia ww:n ajeluun riittäviä offeja ei juuri ollut jäljellä (joo joo, aina voi rakentaa offit uudestaan mutta entäs jos tilin omistaja ei niin teekään?). Vastustaja taas oli keskittynyt halipussailuun ja lapastensa r*nkkailuun korvessa niitä mihinkään käyttämättä. Kaksi erilaista tapaa, josta jälkimmäinen on olennaisesti parempi pelin voittamisen kannalta.

  Purku OY:n dynastian lyhyyteen vaikuttaa olennaisesti myös kahden pääjohtajan eroaminen johtoportaasta ja siirtyminen siviiliin. Kuten jo aiemmin todettiin, kenelläkään ei ole mitään velvollisuuksia Traviania kohtaan ja kuka tahansa olisi varmasti (siis toivottavasti, muuten kannattaa miettiä kärsiikö peliongelmasta) tehnyt saman, jos kiireitä olisi tullut. Tämän jälkeen päätösvalta siirrettiin alemmille johtajille, joiden jalat olivat ehkä liian pienet jälkeen jääneisiin saappaisiin (vaikka koitimmekin villasukkaa laittaa muutaman parin alle). Saappaat hörppäsivät pahasti vettä ja sitten oltiin märissä sukissa.

  Emperorin valta on tältä erää päättynyt ja hyvin todennäköisesti tämä oli viimeinen kierros meidän osalta. TC olisi halunnut lopettaa jo edelliseen servuun. Omasta mielestämme varsin onnistunut tili meillä kyllä oli, vaikka tornia ei ylös saatukaan. Kiitos kaikille.

  Vielä tilastot tähän loppuun.
  4. simssissä 52882 asukasta 56 kylää (57 oli viime tunneille asti).
  3. offissa 2 135 432 pistettä
  1. deffissä 38 868 763 pistettä

  - STRIKE-A-POSE ( ja H3rn3 kommentoi jotain pientä)

 10. #30
  Nuijamies
  Join Date
  Jul 2008
  Posts
  206

  Default

  Ihan alkuun, kiitos todella rehdistä ja hyvästä kirjoituksesta Purku Oy: / Emperorin silmin, kyllä ne muutamat aktiiviset Purkulaiset tämän mielestäni ovat ansainneet.

  Täysin ilman jeesusteluita ja sieltä katsotuin silmin tuo on kyllä loistava kirjoitus!

  Quote Originally Posted by STRIKE-A-POSE View Post
  Liiton johto syyllistyi mielestäni pessimistiseen epäonnistumisen lietsomiseen ja kannustuksen puuttumiseen. Vastustaja loi enemmän kannustusta mainostamalla, kuinka sairaan paljon purulla on offeja ja kaikkea, mm hunajaa, leipää ja voita. Huonoja ratkaisuja oli myös, mutta enemmän kuitenkin niitä oikeita ja onnistuneita, erityisesti alkupuolella servua. Oikeastaan koko alamäki lähti siitä, kun unearkki-kokeilu ei onnistunut. Sen jälkeen olisi vain pitänyt todeta että näin se näköjään on ja näillä mennään, eikä harmitella turhaan pelimekanisia ominaisuuksia.

  Purun epäonnistumiseen ja AK:n onnistumiseen vaikutti ehkä eniten kuitenkin liittodynamiikka, joka oli ilmeisesti AK-Punainen-HIT-Kamut akselilla varsin hyvä. Purun puolella liittolaisten tuki ei ehkä ollut aivan sitä, mitä olisi voinut odottaa. Spedejen ww:n tuki oli heikkoa resurssien ja pullan osalta, Sera Ry kykeni mielestäni suurinpirtein siihen mitä voi odottaa.

  ....Kaksi erilaista tapaa, josta jälkimmäinen on olennaisesti parempi pelin voittamisen kannalta.
  Nämä kaksi kohtaa ovat liki 100% omien ajatusteni kaltaisia. Tuo "liittodynamiikka" josta puhut vaikuttaa myös hyvin paljon siihen, minkä värisiä ovat pallot, miten sotikset kiertävät, miten niistä huolehditaan, miten niitä lanoja syntyy. Pelkästään sijainti kartalla ja "korvessa nysväily" ei ratkaissut mielestäni peliä. Tämä siis ainut josta voin olla kanssasi erimieltä.

  Tuo pessimismin ja katkeruuden levittäminen omaan liittoon oli ehkä se virhe siellä puolen aitaa, se vaikuttaa niin kovasti kaikkeen alkaen siitä kuinka usein joku pelaaja loggaa sisään. Jos liitossa on hyvä fiilis, pelaajat viihtyvät paremmin. Jos liitossa on synkeää "tappio mielialaa", sieltä häviää aktiivista porukkaa.

  niin ja siitä unepullan hausta en ole kuullut kenenkään sanovan, jotta olisi ollut "turhaa". Kauneus virhe tosiaan siinä se yksi rammeri liikaa, mutta se on vain kauneusvirhe! Hyvä liike kaikkineen!

  Tattista vaan serveristä vaikka en tainnut itse ihan hirvittävästi vaikuttaa siihen tai tähän ;o)

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •